KLART: Salve stängs nästa vecka

Det tillfälliga boendet för EU-migranter vid Salve stänga nästa vecka. "Vi håller på att informera de boende", säger kommundirektör Anette Andersson.

delningar

Det tillfälliga boendet för EU-migranter ute vid Salve kommer att stänga redan på onsdag nästa vecka (16 november). Beslutet togs av majoritetens företrädare under måndagen och grundar sig i de sanitära problemen och brandfarligheten på platsen.

– Vi håller som bäst på att informera de boende om vad som kommer att hända. Den 16 november stänger vi av vatten och el samt sätter upp en vägbom för att förhindra tillgången till ytan. I vinter vidtar sedan sanering av området, berättar kommundirektör Annette Andersson i ett pressmeddelande.

Socialförvaltningen har utsett en kontaktperson som kommer att finnas som stöd för migranterna som just nu bor i lägret. Dessutom kommer kommunen att erbjuda hjälp med hemresa för de som så önskar.

– Kommunens viktiga samarbete med stadsmissionen kommer att fortsätta. Socialförvaltningen gör nu i samarbete med dem en inventering av hur många som vill åka hem, säger Annette Andersson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar