Klartecken för nya bostäder på Fredriksskans

Nybygget väntas starta under 2020.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Riksbyggen har fått bygglov för 143 nya lägenheter på Fredriksskansområdet i Kalmar. Under första kvartalet 2020 väntas man kunna börja med att bygga garaget och ett år senare kan lägenhetshusen börja byggas.

– Bygglovet är nu klart vilket är en viktig steg i processen för att kunna skapa attraktiva och mer hållbara bostäder i Fredriksskans, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Sydost.

Den nya stadsdelen ska "genomsyras av hållbarhet". Husen ska leva upp till högst ställda miljökrav och ha "smarta lösningar" för en hållbar livsstil.

Det blir två bostadsrättsföreningar där den ena blir ett seniorboende för personer över 55 år enligt Bonumkonceptet. Den andra föreningen är öppen för alla.

I husen blir det lägenheter i storleken 2-5 rum och kök. Förutom bostäderna planeras det för en förskola på cirka 400 kvadratmeter.

"I båda föreningarna ligger stort fokus på tillgång till uteplats och förslaget innehåller spännande balkonglösningar", skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Totalt kommer det att bli cirka 280 lägenheter på Fredriksskansområdet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar