Laddar

Klassförvärv till Lindsdal: ”Spelat i finska andraligan”

"Det gäller att jobba i det tysta så inte de andra vargarna kastar sig över dem."

delningar

Han gjorde succéartad debut i Nyårscupen där Lindsdals IF gick hela vägen och försvarade titelnKujtim Shkreta, 27, med ett förflutet i finska andraligan, är spelklar inför säsongen 2018.

– Det är en speedig kille med bra fötter. Dessutom är han stenhård i kroppen och en målskytt av klass. Han kan spela på samtliga offensiva positioner och är en kvalitetsspelare med bra inställning. Det märks att har spelat så pass högt upp som i finska andraligan, säger Mattias Edman, sportchef i Lindsdals IF.

Hur fick ni tag i honom? – Vi har våra kontakter inom föreningen och det gäller att jobba i det tysta så inte de andra vargarna kastar sig över dem. Sedan har han sin flickvän här, vilket också har gjort det enklare.

27-åringen är finsk medborgare, men har en bakgrund från Kosovo.

Sportchefen är nöjd med truppbygget inför 2018.

– Det känns som att vi ligger hyfsat i fas med klara spelare. Vi skulle kunna ställa ett lag på banan om det var match i alla fall. Sedan jobbar vi på några till som vi har på gång.

Hur ser det ut på målvaktssidan? – Vi slänger ut lite krokar och det är ingen hemlighet att vi vill ha kvar David Jansson på Fjölebro ett år till. Vi vet vad han kan och en vältränad David är ett stort lyft för alla lag på den här nivån. I den här regionen går det inte att få tag i någon bättre målvakt och vi hoppas givetvis på honom.

Efter säsongen har 26-åringen varit tveksam på en fortsättning ute på Fjölebro och dessutom varit och provtränat med division 1-klubben Husqvarna. Förra säsongens andremålvakt Nils Carlsson ska flytta och har därmed uteslutit en fortsättning i Lindsdal.

Relaterade artiklar