Laddar

Klassisk frisörsalong har bytt ägare – och koncept

Salong Mouche har blivit We Apartment.

delningar

I över 30 år har den klassiska frisörsalongen i centrala Kalmar hetat Salong Mouche. Nu har den bytt namn, ägare och koncept när mamma Fia Enbom har lämnat över salongen till sin 25-åriga dotter Wilma Enbom.

– Vi tänkte att det var dags att starta upp med något nytt. Det har varit en väldigt klassisk och uppställd frisörsalong i många, många år. Nu är tanken att det ska vara ett helhetskoncept. Man ska under tiden man är här, själv få välja vilken typ av behandling man vill ha, säger Wilma Enbom, som tog över rodret i mars månad i år.

I salongen kan man handla allt från inredning till blommor. Dessutom erbjuder de hudvård och allt som en vanlig frisör kan ordna.

– Det ska vara lite spontant, hemtrevligt och mysigt. Inte så uppställt och så. Dessutom är allt som finns här inne till salu. Såväl soffan, som borden och handfatet på toaletten. Tanken är att vi ska byta ut inredningen med jämna mellanrum.

Tidigare var det tio stycken frisörer som jobbade i salongen. Nu är de fem stycken som jobbar i den unika salongen.

– Det är ingen annan i Kalmar som har det här konceptet, vilket både är väldigt kul och unikt, säger Emma Söderberg, som jobbar i salongen, säger Wilma Enbom och fortsätter:

– Vi har väldigt många kunder från landstinget, som vi hjälper med hårersättning. Det är inte många som känner till det, men om man av någon anledning har tappat sitt hår, så kan man komma till oss, så hjälper vi till.

Salongen har en trogen kundkrets, men vill nå ut till fler.

– Målet är att alla ska kunna komma hit och när man väl är på plats ska man kunna bestämma sig för vilken behandling man vill genomgå. Det ska vara skönt att hänga här.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.