Laddar

Klassisk julkonsert tillbaka i Kalmarsalen: ”Julotta på vaken tid”

Kalmarsonen John Kluge vill skapa julstämning med "Änglaljus". På tisdagskvällen är det konsertdags på Glasverandan.

delningar

I drygt 20 år har julkonserten Änglaljus spelats runt om i landet. I år byter föreställningen Romansalen mot Glasverandan och John Kluge hoppas på drygt 250 gäster på tisdagskvällen.

– Det blir en julotta på vaken tid där vi skapar stämningen utifrån de traditionella fem sinnena på ett bildmässigt sätt, säger han.

Konserten innehåller bland annat de traditionella julsångerna som Stilla natt, Gläns över sjö och strand och O Helga natt.

– Man får ta del av svensk jultradition, som ljusen, sångerna och pepparkakorna. Man ska vara upprymd när man går därifrån. Det blir en stämningsfull konsert, säger John Kluge.

Med sig på konserten har han Gladys del Pilar, känd från bland annat segern i Melodifestivalen 2002 med gruppen Afro-Dite, Johan Stengård och Carina E Nilsson.

John Kluge är född i Kalmar och släkt på Öland, men bor numera i Stockholm. Julen kommer han att fira hos sin mamma i Göteborg.

– Men hjärtat finns kvar i Kalmar, absolut. Det blir kul att få uppträda här igen, säger han.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.