Klassisk lek intar stadskärnan: "Riktigt fina priser"

Lisa Söderholm. Foto: Dennis Johansson/Carl Winsth

På påskafton gäller det att ha ögonen skärpta och armbågarna vässade.

delningar

Under lördagen är det dags för äggjakt i Kalmar City. Ett fenomen som startades upp 2018 och som bygger på en klassisk påsklek – att leta efter ägg. Då gömdes alla ägg inne i Kalmar Citys butiker, i år kommer äggen istället att gömmas utomhus.

– Detta året vill vi testa om det funkar lika bra i utomhusmiljön. På vårt Instagramkonto kommer vi att lägga upp ledtrådar på vilka platser man ska leta och den som hittar ägget – får behålla det helt enkelt, säger Lisa Söderholm, centrumutvecklare för Kalmar City.

I fjol var det ett mycket populärt evenemang.

– Det skapade en härlig stämning i City och påskafton är en dag då många är lediga och det rör sig mycket folk på stan, så det är kul att skapa roliga aktiviteter på en sådan dag.

Vad skulle du säga är tjusningen med Äggjakten?

– Vi är många som under uppväxten letat påskägg där hemma, detta tar oss tillbaka till fina minnen samtidigt som man kan uppleva stadskärnan med allt vad den har att erbjuda. Många kombinerar äggjakten med en fika på stan eller en shoppingtur.

I prispotten, eller, i äggen, finns bland annat presentkort från Kalmarsalen, gratis hotellfrukost och presentkort på RESIA.

– Detta året satsar vi på upplevelsebaserat innehåll och äggen innehåller riktigt fina priser från grymma sponsorer, avslutar Söderholm.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar