Laddar

Klassisk rävjakt blir sommarens barnteater på Skälby

Föreställningen är baserad på en svensk klassiker från 1986.

delningar

Nu står det klart att det blir Pettson och Findus – Rävjakten som kommer att spelas på Skälby loge i sommar. Föreställningen är baserad på Sven Nordqvists barnboksklassiker från 1986.

”En dag får Pettson och Findus besök av grannen Gustavsson som berättar att han ska ut på rävjakt, eftersom räven gärna skulle mumsa i sig en och annan höna om han får härja fritt.

Vad Pettson och Findus tycker om det och hur de gör för att rädda såväl hönor som räv, det är just vad föreställningen handlar om”, skriver produktionsbolaget Allt på scen i ett pressmeddelande.

Nöjesprofilen Ingemar Bernthsson, som efter 25 år som Pettson nyligen tackade för sig, står för manus, musik och regi.

Ny i rollen som gubben Pettson blir i stället Martin Ibohm. Findus spelas av Penny Sjögren och Anders Brandel spelar Gustavsson. 

Föreställningen vänder sig till barn i alla åldrar och kommer att spelas fyra gånger i veckan. Premiär är den 2 juli och sista föreställningen spelas den 2 augusti.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.