Laddar

Klassiska Söderport är till salu

Efter 13 år vill den nuvarande ägaren Anes Jakupovic gå vidare. Nu ligger Restaurang Söderportsgården ute till försäljning.

delningar

2013 var det nyöppning av Söderport efter en stor renovering. Tre år senare är restaurangen till salu.

– Han vill gå vidare och ha tid för att hitta på något annat. Det har gått väldigt bra men han söker nya utmaningar, säger företagsmäklaren Rickard Dilton.

Det finns inget pris angivet, men mäklaren säger att ”det inte är billigt”. Richard Dilton tror att försäljningen kan ta upp till ett år.

– Det gäller att hitta rätt köpare, det är inte vem som helst som får köpa. Det ska vara en som gör någonting bra med det, går det inte så har han kvar det.

Trots att restaurangen lades ut på Blocket i onsdags har det redan kommit in många mejl och intresseförfrågningar.

– För seriösa köpare tar det några dagar. De ser att det är till salu, sedan tittar de på sin ekonomi, om det lönar sig att ha det i 5-8 år. Sedan tar de kontakt med mig och vi har visning, går igenom bokföringen och så, säger Rickard Dilton.

Det måste vara någon som är intresserad och kan satsa energi på det. Anes har lagt ner mycket tid på att renovera upp det till en förstklassig restaurang, allt är fantastiskt. Välskött och jättefint.

Rickard Dilton poängterar att den nuvarande ägaren  Anes Jakupovic inte behöver sälja och att Söderport ”går jättebra”. Tills rätt köpare är hittad driver Anes Jakupovic restaurangen vidare.

– Vi letar efter en riktig krögare, någon som har pejl på Kalmar och framtiden, säger Rickard Dilton.

Relaterade artiklar