Laddar

”Klubbens” ordförande: ”Måste ta ett rejält omtag”

Efter en tung säsong står det klart att "Klubben" återigen åker ur division 3.

delningar

De senaste säsongerna har anrika Kalmar AIK åkt jojo genom seriesystemet. Efter ett antal år i elitfyran tog ”Klubben” steget upp i division 3 när man vann serien i överlägsen stil 2014. Året därpå åkte man ur trean efter en lång kvalhöst.

I fjol startade man återigen om i elitfyran – och precis som två år tidigare – tog laget klivet upp i förbundsserierna igen.

– Det var kanske inte så många som trodde att vi skulle göra det så bra som vi gjorde förra året när vi gick upp igen, säger Mats Blomberg, ordförande i KAIK.

Årets säsong har varit extremt tung för ”Klubben” och efter 18 spelade matcher parkerar man längst ner i tabellen på endast nio inspelade poäng, och har redan åkt ur division 3.

– Givetvis känns det väldigt tungt när det går så dåligt och det för med sig så mycket annat. Vi har haft extremt lite publik och därmed fått sämre med intäkter.

Klubben har även haft svårt att locka till sig spelare.

– Nivån vi spelar på är väldigt otacksam, för man lägger väldigt mycket tid, men får ingen ersättning för det. Inga av våra spelare har kontrakt eller får betalt, säger Blomberg.

Mitt under brinnande säsong byttes tränaren Erik Johansson ut mot den absolut största ”Klubben”-profilen när Johan ”Stegen” Steglander tog över huvudansvaret. Ett byte som inte gett någon större resultatmässig effekt.

– Ingen skugga ska falla över Erik. Han gjorde det så bra han kunde efter de förutsättningarna han hade med spelare att tillgå och allt sådant. Däremot är vi glada att ha fått in ”Stegen”. Ingen har ett blåare hjärta.

Blir han kvar nästa säsong?

– Det kan jag inte svara på. Jag vet dock att många spelare vill ha honom kvar och vi tycker att han har gjort ett bra och nyttigt jobb för Kalmar AIK.

Elaka röster har talat om att ”Klubbens” existens kan vara hotad. Något som Mats Blomberg varken vill bekräfta eller dementera.

– Jag vill inte föregå någonting. Men givetvis krävs det att vi tar ett rejält omtag och vi ska även kalla till ett möte där vi vill att alla ”Blåtoppar” som har någorlunda hjärta och känsla för Kalmar AIK sluter upp. Vi behöver bli fler som hjälps åt. Det är mycket som behöver redas ut.

Samtidigt kämpar föreningen med en taskig ekonomi och situationen på Fredriksskans.

– Vi måste sätta oss ner med kommunen, diskutera och reda ut situationen här på Fredrisskans. De säger att A-planen ska finnas kvar, men det har hängt som en mörk skugga över hela föreningen.

Hur ska Kalmar AIK bli en stabilare förening som inte åker jojo genom serierna?

– Givetvis är det inte bra att gå upp och åka ur varenda år. Vi måste ta oss en funderare och få in fler som engagerar sig i föreningen. Det finns många blåa hjärtan där ute och vi som kämpar på älskar Kalmar AIK hur det än går. ”Klubben är ju alltid ”Klubben”.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.