Knepen: Så höjer du enkelt värdet på din bil

. - Foto: Matilda Larsson

Undvik vanliga missarna – så får du flera tusenlappar extra när du säljer bilen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

När det börjar bli dags att sälja din bil finns det flera saker du måste tänka på för att få betalt så mycket som möjligt för den.

Förutom de stora sakerna som hel och fungerande utrustning invändigt och utvändigt, finns det även flera småsaker du kan fixa för att få flera tusenlappar mer när du säljer.

Allt om Bilar har tagit fram en lista på sju smarta och enkla åtgärder för att höja värdet på bilen:

1. Tvätta bilen. Det kan låta självklart men precis som när du ska sälja vilken vara som helst – se till att den är ren och fri från smuts och fläckar. Även en ny bil kan se äldre ut om den är skitig. Eftersom utsidan är det första som potentiella kunder ser är det viktigt att ge ett bra intryck. Enkelt, men effektivt.

2. Fräscha upp insidan. Likadant som att utsidan ska vara ren när du säljer bilen, gäller samma sak för insidan. Plocka ut eventuellt skräp, torka av överallt och dammsug golv och säten noga, även i sömmar och andra skrymslen där det kan gömma sig damm och smuts. Se till att få bort eventuella odörer. Glöm inte heller att flytta stolarna så att du verkligen kommer åt överallt med dammsugaren.

3. Däcken. Ofta drar sig köpare ur potentiella bilaffärer på grund av däckens skick. Priset på däck varierar såklart men det kan vara värt att antingen byta till lite fräschare däck, samt se till att fälgarna är rena och fina. Om däck som inte är gamla ändå visar torrsprickor kan du använda lite däckglans på dem för att se dem nytt liv.

4. Rost. Om du rengör bilen regelbundet minskar risken för rost. Använd bilschampo, diskmedel kan vara effektivt men riskerar att torka ut lacken. Om bilen redan har börjat rosta använd finkornigt sandpapper och rostskyddsprimer, tipsar Allt om Bilar.

5. Dragkrok. Många bilägare sätter stort värde i att ha dragkrok på bilen. Om du inte redan har det, undersök hur mycket det skulle kosta att installera en. Detta gäller framför allt större bilar som kombis, SUV:ar och andra fordon som kan dra tungt.

6. Bra bilder. De flesta bilar kan se oattraktiva ut om bilderna är dassiga, suddiga mobilbilder. Likaså kan de flesta bilar se mycket mer åtråvärda ut om du anstränger dig lite när du ska fotografera. Försök att sticka ut lite och ta bilder från flera olika vinklar. Ska du fota med telefonen, se till att du håller telefonen så bilderna blir i liggande format.

7. Fixa de enkla felen. Har en glödlampa gått sönder köp en ny. Har du mindre skador på lacken så finns det färg att dutta i. Har du fått ett litet stenskott kan det räcka att fixa det själv med ett reparationskit.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar