Laddar

Kniven mot strupen för Kalmarsund: ”Måste börja vinna”

Topptippade FBC står vid ett vägskäl. "Väldigt viktig match", säger Kim Nilsson.

delningar

FBC Kalmarsund har en poäng upp till den sista playoff-platsen som lördagens motståndare Karlstad IBF sitter på.

– Det är en väldigt viktig match med tanke på resultaten förra helgen. Nu kan vi krypa närmare inför derbyt mot Craftstaden på tisdag. Men just nu ligger allt fokus på Karlstadsmatchen, säger FBC-stjärnan Kim Nilsson.

Vad blir nyckeln? – Att sätta defensiven. Man måste spela fysiskt och aggressivt mot Karlstad. Chanser framåt kommer vi alltid skapa. Sedan är det så att vi måste börja vinna matcher mot topplagen. Det är lika bra att börja med det redan nu.

Senast mot Onyx hittade FBC:s så fruktade förstalina äntligen tillbaka till den gamla storformen. Hela sju av lagets åtta mål producerades av förstakedjan.

– Helt klart ett steg i rätt riktning. Dessutom höll vi tätt bakåt och så är det skönt att ”Mackan” (Marcus Johansson) fick göra lite mål. Det är alltid viktigt att en målskytt får dit bollarna och det känns som att det har lossnat lite nu.

Innan jul fick Emil Stille lämna sitt tränaruppdrag och ersattes av nygamle tränaren Adam Kallenberg med Tom Holmqvist som assistent.

– Vi har jobbat med att bibehålla energin som vi skapar tillsammans. Där är Tom väldigt bra och med Adam får vi en trygghet i det vi byggde upp förra säsongen. Det känns väldigt positivt.

I veckan har landslagsstjärnan, som nyligen togs ut till VM-kvaltruppen, haft problem med ett knä, och stått över flera träningspass.

– Jag har kört lite rehab och var tillbaka och körde nästan fullt i torsdags. Nu känns det mycket bättre och jag är fit for fight, säger Nilsson.

Relaterade artiklar