Kommunalrådet om våldtäkten: "Ett vansinnesdåd"

Man kan inte skydda sig från allt, men man kan ge Kalmar bästa möjliga förutsättningar menar Johan Persson (S). Foto: Mattis Andersson/Carl Winsth

Efter överfallet i Stensbergsparken – Johan Persson (S) om vad man gör för att öka tryggheten i Kalmar.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under måndagskvällen larmades polisen till Stensbergsparken. Ett ärende som under tisdagen utreds som våldtäkt där två män i ålder 15-20 år jagas. Efter den hemska attacken sprids en oro. 24Kalmar pratade med kommunalrådet Johan Persson (S) angående tryggheten i Kalmar.

– Det är ett vansinnesdåd som har skett. Men nu måste vi låta polisen reda ut vad det är som har hänt och sedan analysera utifrån det, säger Johan Persson.

Just tryggheten har varit på tapeten tidigare. Främst i och med bråk och stök i centrala Kalmar. Johan Persson är tydlig med att det är en högt prioriterad fråga även om han känner att man kommit långt.

– Vi arbetar ständigt med tryggheten i Kalmar. Det gör vi både genom ökad belysning som ger en trygghetseffekt men också på andra sätt så som trygghetsvandringar. Vi har också tagit fram en trygghets- och larmcentral men vi arbetar också tillsammans med polisen för att hela tiden efter varje enskild händelse se hur vi kan få en ökad trygghet, menar Persson.

Angående attacken som ska ha skett i Stensbergsparken så skedde den på en mörkare plats i Kalmar.

Kan en enskild händelse påverka hur man arbetar med tryggheten?

– Vi måste först ge polisen en chans att se vad som har hänt, sedan arbetar vi därifrån. Jag hoppas verkligen att de kan reda ut detta. Sen är det tyvärr så att vad vi än gör så finns det alltid idioter som man inte kan skydda sig från.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.