Laddar

Kommunen söker bidrag i miljonbelopp

Regeringen har avsatt 200 miljoner kronor för att rusta upp utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden runt om i Sverige. Kalmar kommun har skickat in en ansökan om att få ett bidrag till länets drabbade ställen.

delningar

Sveriges kommuner kan just nu ansöka om bidrag för att rusta upp utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden. Regeringen har i år avsatt 200 miljoner kronor till förbättring , något de i sin tur hoppas kommer stimulera till aktivitet och social gemenskap, detta skriver Hem&Hyra. 

Ett socioekonomiskt utsatt område är en plats där mer än 50 procent av hushållen har låg köpkraft. Miljöerna som kan komma få en upprustning är bland annat ytor för spontanidrott, cykelbanor och parkanläggningar.

Landets kommuner kan ansöka i två olika omgångar, den första avslutades den sista augusti. Kalmar kommun ansökte då om ett bidrag på 4 500 000 kronor. Den sammanlagda summan av alla kommuners ansökan överskrider dock redan det avsatta beloppet.

– Nu ska vi sätta oss ner och titta på ansökningarna. Enligt direktiven ska vi exempelvis prioritera områden med lågt valdeltagande och ansökningar där flera aktörer samverkar, säger Johan Kjellberg, jurist på Boverket, till Hem&Hyra.

Den andra ansökningsprocessen har nu dragit i gång och pågår fram till mitten av oktober.

.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.