Konsolgroup anordnar jobbmässa i Kalmar

Konsolgroup anordnar jobbmässa i Kalmar den 20:e september. - Foto: Pressbild

Företaget vill skapa band mellan arbetsgivare och arbetssökare i Nybro och Kalmar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 20:e september kommer företaget Konsolgroup med kontor i Nybro och Kalmar att anordna en jobbmässa på hotell Witt i Kalmar för att matcha arbetssökande och arbetsgivare. Tiderna är inte helt spikade än, utan de kommer komma ut på Instagram lite längre fram.

– Generellt sätt så kan man väl säga att vi jobbar åt Arbetsförmedlingen. Vi jobbar även med rekrytering, det är detta som mässan handlar om. Ett 20-tal arbetsgivare som är alltifrån städbolag, till personlig assistens, till skolor och restauranger och så vidare kommer att vara på plats för att träffa arbetssökande. Tiderna är inte helt spikade än utan man får hålla utkik efter det på vårt Instagram-konto där vi kommer att lägga ut mer information ju närmre vi kommer 20:e september, säger Mattias Siabiris, verksamhetsansvarig i Kalmar.

Även Konsolgroup själva kommer att vara på plats med en egen monter då mässan även fungerar som ett forum för dem.

– Ja vi kommer också att vara på plats med en egen monter, vi vill jättegärna komma i kontakt med sökande. Vi rekryterar ju löpande mot mängder av olika företag så vi vill jättegärna att arbetssökande träffar oss för att lämna CV, personliga brev och så vidare. Det är ett forum för oss att synas, fortsätter Siabiris.

Konsolgroup som jobbar på uppdrag åt Arbetsförmedlingen vill verka för att lotsa arbetssökande till arbete eller utbildning.

– Vi har duktiga handläggare som jobbar med att matcha arbetssökande mot arbetsgivare. Vi utgår inte från någon speciell mall utan vi kollar av vad det finns för behov och försöker matcha det med en arbetssökandes profil, säger Siabiris.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.