Kostcoachen: Matilda ger dig ny inspiration

Foto: Matilda Taylor/Mattis Andersson

Ett lysande förslag för en sund och långsiktig kosthållning.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Då var det dags för ett nytt upplägg kring kosten. Hoppas du hunnit inspireras och experimentera med olika smaker och råvaror och du som följt schemat kanske rent utav känner dig piggare och mer fokuserad? För det är ju nämligen så att det är precis det vi är ute efter. Jag vill att vi ska äta mat som ger energi och inte tar den. 

Äter vi mat som kroppen lättare bryter ner kommer vi ha mer ork och energi över till att prestera på träning. 

Denna periodens upplägg skiljer sig inte supermycket från förra upplägget utan det handlar väldigt mycket om att i början att komma in i tänket med bra matvanor. Har du tidigare slarvat med kosten har du kanske nu börjat äta mellanmål och inte hoppa över frukosten.

Uppläggen är relativt enkla, okomplicerade och generella. Min förhoppning och tanke är att du ska inspireras till att äta bra mat som gör dig gott. Om du har frågor kring uppläggen går det alldeles utmärkt att kontakta mig för mer info. 

Frukost:

– Börja varje dag med ljummet citronvatten som du värmer på spisen för att sen tillsätta en halv pressad citron. (Gärna ekologisk då citroner är väldigt besprutade)

Äggröra stekt i kokosolja och smoothie på valfria bär, växtbaserad mjölk och massor av babyspenat. 

Havregrynsgröt som går att variera i oändlighet. Toppa med blåbär, mandelsmör och pumpafrön. 

Bovetepannkakor med havremjölk som bas. Toppa med krossade valnötter, banan och jordnötssmör. Drick en grön egenpressad juice till. Gärna med mycket selleri i. 

Lunch:

Rostad sötpotatis med laxbiffar och grönsallad. Om du älskar sås kan du göra en enkel sådan med turkisk yoghurt som bas och massor av pressad citron och örtsalt i. (var dock sparsam med saltet)

Kycklingsallad med rödbetshummus och sparade rotfrukter från middagen. 

Linsgryta för vegetariskt alternativ. Bas på kokosmjölk med sötpotatis och zucchini. 

Middag:

– Tänk på att inte äta middag för sent och att inte äta dig proppmätt då det kan vara svårt för kroppen att hinna bryta ner maten innan det är dags för kudden. 

Sötpotatissoppa med glutenfritt bröd

Rotfrukter med torsk och avokadokräm 

Stor grönsallad med rödkål, masserad grönkål, riven blomkål och hackade mandlar tillsammans med kycklingbiffar. 

Mellanmål:

Smoothie med mycket grönt

Grönsaksstavar och hummus

Chiapudding med blåbär och hallon 

Kokta ägg

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.