KRIS stannade till i Kalmar

Paul Barath förbundsordförande för KRIS. - Foto: Carl Winsth

KRIS är på Sverigeturné och under tisdagen stannade husbilen till i Kalmar.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället) har under hela augusti åkt på turné genom Sverige. Syftet med turnén är att informera om verksamheten och finnas som ett stöd för om någon vill starta upp en KRIS-verksamhet. Under tisdagen var husbilen på plats på Larmtorget i Kalmar.

– Alltså, KRIS som organisation känner ju att om vi kan bidra till ett lite tryggare samhälle är vi beredda på att satsa och göra det idag. Vi är jättetacksamma att vi får en andra chans att komma in i samhället igen och då vill vi titta lite på vad det är för samhälle vi ska komma tillbaka till. Det vi vill kalla det otrygga är där vi har levt innan och det trygga ska ju vara detta samhälle vi ska tillbaka till och vi tycker att den lilla klicken som gör att samhället känns otryggt, den växer. Vi är beredda på att göra vad vi kan för att det inte ska bli så, säger Paul Barath förbundsordförande KRIS.

Husbilsturnén startade i i Varberg och har varit och vänt allra längst upp i norr. Kalmar var den sjuttonde orten och efter tisdagen drar turnén vidare till Borgholm för att sedan vända och avsluta längst i söder.

– Vi bestämde oss för att köra runt till 25 städer i Sverige som inte har KRIS. Vi erbjuder att vara till hjälp att starta upp och om vi lyckas starta en förening så kan vi garantera att den föreningen kommer att hjälpa människor att komma tillbaka in i samhället, säger han.

Under tisdagen har husbilen varit välbesökt utav Kalmarborna och många som varit och pratat med Paul har varit positiva till både KRIS och deras turné. Turnén har hittills varit framgångsrik.

– Hittills har vi varit i sexton städer och det är fyra städer som har startat KRIS. När vi bestämde oss för att köra detta så tänkte jag "kan vi bara starta i en stad, då hade jag kunnat komma hem och känna att det var värt det". Vi har träffat folk här i Kalmar som är jättesugna, som har idéer och vi har nog sått ett frö hos många, avslutar Paul Barath.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar