Laddar

Kristian grep cykeltjuv – på sin egen tomt

Mitt på ljusa dagen försökte en tjej stjäla Kristians cykel. "Jag slängde mig ut och fick tag i personen".

delningar

Vid lunchtid på torsdagen satt Kristian Minnhagen i sin tv-soffa i radhuset i Lindsdal och surfade på sin dator. I reflektionen på den avstängda tv:n såg han hur två personer, en kille och en tjej, passerade i fönstret bakom honom.

– Två personer gick förbi inne på trädgården. Efter fem-sex minuter kom en av dem tillbaka med en cykel. Jag undrade vad han gjorde på min tomt med en cykel, säger Kristian, som snabbt tog sig ut på baksidan.

– Jag öppnade bakdörren och sa till honom att ”om du har cykel, använd vägen då”. I samma veva dök den andra personen upp med min cykel i näven. Två helt okända människor gick tvärs över min tomt med min cykel.

Vad tänkte du då? – Jag undrade vad i helvete de gjorde med min cykel så jag slängde mig ut och fick tag i personen, kopplade grepp och ringde polisen på 112.

De var ändå två mot en, du var inte orolig att det skulle bli fajt? – Jag tänkte bara ”måtte de inte göra motstånd” så jag måste ta i. Då får jag en anmälan på mig.

Under tiden som samtalet till polisen kopplades fram gjorde tjejen motstånd och försökte fly.

– Jag hade grepp men när hon började krångla var jag tvungen att släppa för att inte skada henne. I den vevan tyckte hon det var lämpligt att sticka men det lyckades inte något vidare bra, säger Minnhagen.

Tjejen tog sig cirka 50 meter innan en häck stoppade flyktförsöket och Kristian hann ifatt henne. Under tiden stannade killen kvar på tomten – och det fanns en anledningen till varför han inte stack. När polisen senare kom till platsen visade det sig att hans cykel tillhörde en kompis.

– Det var intensivt en stund, men sedan var det över, säger Kristian som till vardags arbetar på ett miljöräddningsfartyg vid Kustbevakningen.

– Jag hade nytta av det som jag har lärt mig där. Att jag gjorde som jag gjorde var nog en kombination av min personlighet och utbildningen.

Tjejen misstänks nu för cykelstöld.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.