Laddar

Krögare flyttar till Öland – tar över central restaurang

Han har stor erfarenhet i branschen – snart öppnar Dzenan Vrana sin nya restaurang i Borgholm.

delningar

Han inledde sin karriärsbana som kock och sedan 2003 har han drivit flera egna verksamheter. Allra senast i Emmaboda där han drev Nöjesrestaurangen i Nöjesindustrin.

Nu bär flyttlasset till Öland och Borgholm. Dzenan Vrana och hustrun Mirela har nämligen förvärvat restaurangen Verandan i centrala Borgholm.

– Egentligen var det slumpen som gjorde att vi fick chansen att ta över det här. Men när chansen väl dök upp slog vi till och går ödmjukt in i den här affären, säger Dzenan Vrana.

Övertagandet skedde först i april – men redan till cruising-helgen i Borgholm den 18-19 maj – siktar duon på att slå upp portarna för premiären.

– Vi har jobbat hårt för att få alla bitar på plats och i stort sett hela sommarpersonalen på 20 stycken är tillsatta. Vi är nöjda med det, med tanke på hur sent ute vi var.

Håller ni tidsplanen? – Ja, än så länge har allt gått bra och vi ser verkligen fram emot att ta emot gästerna.

Vrana siktar på att hålla öppet fram till slutet av augusti.

– Sen öppnar vi igen till skördefesten. Dessutom kan vi komma att hålla öppet vissa helger för lite temakvällar och liknande.

Varför väljer ni att ta över en verksamhet i Borgholm? – Det är en väldigt trevlig sommarstad med liv och rörelse och det trivs jag väldigt bra med.

Samtidigt byter restaurangen namn till Nya Verandan. Totalt har man 60 sittplatser inomhus samt 200 utomhus på uteserveringen och verandan.

Relaterade artiklar