Laddar

Krögaren hakar på trenden – premiär för räksemlan

"Jag får nog sticka tillbaka och göra några fler, inser jag nu", säger Martin Bergvall Nilsson.

delningar

De senaste åren har olika former av semlor gjort entré. Det har varit allt från kanelbullesemla, nachosemla och semmelwrappen till gyrossemlan, som serverades på restaurang 22:an i Rockneby.

På onsdagen hade räksemlan premiär på Kallskänken i Kalmar.

– Det har ju blivit en slags trend att tolka semlor. Vi fick ett tips av en av våra stamgäster, Elin, som snappat upp den här idén med räksemlan. Hon skickade en bild till mig på en räksemla, och den såg väldigt sunkig ut. Det där måste gå att göra bättre, tänkte jag, för det är en fullkomligt briljant idé, säger krögaren Martin Bergvall Nilsson, som driver Kallskänken, Postgatan, Villa Solbacken och Restaurang Måltid.

Räksemlan består av klassiskt vitt bröd, handslagen, hemmagjord majonäs, kokta ägg, handskalade räkor, dill, citron och lite majsmjöl som puder på toppen.

 

Foto: Kallskänken.

– Den har inget tillsatt socker, utan är en matsemla som påminner väldigt mycket om en räkmacka.

Har du smakat den själv? – Absolut. Det går inte att misslyckas med handslagen majonäs.

Totalt har man bakat 20 stycken räksemlor till den stora premiären.

– Men jag får nog sticka tillbaka och göra några fler, inser jag nu. Vi får se om jag kan få fram mer bröd bara.