Krögarens nya storsatsning: "Medelhavsinspirerat"

Nytt koncept i större lokal – då blir det premiär.

delningar

Tack o Bock tapas 'n tacos, Borgholm.

Här kommer Brasserie Tack o Bock att öppna vid påsk i år.

Tack o Bock tapas 'n tacos i Borgholm slog upp sina portar vid påsk 2017. Nu satsar ägaren Robin Jansson på att slå upp en ny restaurang i bredare tappning vid namn Brasserie tack o bock som ska vara placerad mittemot Pappa blå, i lokalen där La Casa ligger. Öppningsdatum för den nya restaurangen är även den här gången planerat till påsk.

Tack o Bock är litet och trevligt och under sommaren har vi en uteplats med 100 sittplatser. Inomhus har vi bara 16 platser och köket är litet, så vi blir påverkade. Vi älskar konceptet vi har här med tacos och tapas men vi vill syssla med lite andra rätter och därför har vi nu skaffat en större lokal med ett annat läge. Det blir en annan grej där nere med större bar och man kan ha trubadur inomhus. Totalt blir det 70 platser utomhus och 60 inomhus.

Robins flickvän Kristin Granström är restaurangchef och det är tillsammans med henne han sätter menyerna.

– Brasseriet ska vara inspirerat av Medelhavet men vi blir inte låsta där utan det kan bli annat också. Vi vill även fokusera på det lokala och använda oss av öländska råvaror. Förhoppningsvis blir det mer strukturerat med fyra eller fem förrätter, drygt fem huvudrätter och tre efterrätter, säger Robin.

Den nya restaurangen ska påminna om Tack o bock inredningsmässigt.

– Det ska vara industriell design och rustikt med låga bord och barbord. Det ska vara värme i omgivningen med mycket träd och lampor. Det ska kännas mysigt när man är här, säger Robin.

Stämningen på båda restaurangerna är viktiga.

– För oss är det viktigt att hålla kvalitén oavsett vad vi serverar, det är vårt koncept. Vi ser hellre att folk kommer hit och dricker något gott än att de blir snurriga i skallen. Det är maten och drycken som ska tala för det. Det blir en mycket trevligare känsla och den stämningen vi vill ha är värme, att man ska komma som man är och att man kan dela på allt.

I samband med att den nya restaurangen öppnar ska de även servera egenbryggd öl.

– Vi ska starta upp ett litet mikrobryggeri och under våren ska vi börja brygga och ta fram recept. Förhoppningsvis ska vi kunna servera vår egen öl till påsk. Men det är vår logga som ska stå på så det måste vara bra och det kan ta ett tag innan vi får fram det vi vill servera, säger Robin.

Renoveringen är i full gång för att få det färdigt innan påsk.

– Just nu renoverar vi allt från topp till tå. Allt från kök till servering och vi har fått en åtta meter lång bar i den nya lokalen. Dessutom kommer vi kunna erbjuda 40 olika ölsorter, ett brett vinutbud och en cocktailbar.

2019 års mål är klart och tydligt för Robin.

– Målet är att allt går runt och att alla gästerna blir helt nöjda. Det är det viktiga och kommer alltid att vara det, säger Robin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar