Laddar

Krögarnas nya satsning – öppnar ölbar

Då siktar ägarna på premiär. "Ett grepp som ingen annan riktigt tagit tidigare."

delningar

Den prisade och populära Kalmarrestaurangen Postgatan, som drivs av krögartrion Viktor Hallberg, Johannes Persson och Martin Bergvall Nilsson, står inför en ny storsatsning. Lagom till hösten siktar man på att öppna upp en ölbar i den gamla frisörsalongen Saxons lokaler, som ligger intill restaurangen.

– Från början kommer det sig att vi sneglat mot den lokalen och kände att bara bygga en ny matsalsdel inte känns helt rätt. Vi vill göra något annat och vi har samtliga ett grundintresse för öl, och anser att den inte fått den plats som den förtjänar på Postgatan tidigare, säger Viktor Hallberg, restaurangchef på Postgatan.

Det hela är fortfarande så pass nytt att man än så länge bara är på skiss-stadiet.

– Vi vill ha en modernare stil på bar med hantverksmässig öl. Det är något vi vill lyfta fram och det går även hand i hand med vår övriga verksamhet.

Arbetsnamnet på ölbaren är Ölkultur – och redan på måndag åker hela Postgatan-gänget upp till Stockholm för att vara med och brygga restaurangens första egna öl.

– Det ska bli jätteroligt och vi kommer satsa på bredden med många ölsorter, och ta ett grepp som ingen annan riktigt tagit tidigare, säger Hallberg.

Väggen som skiljer Postgatan och den gamla frisörsalongen ska öppnas upp så man ska kunna gå mellan restaurangen och den nya baren.

– Det ska bli en härlig mötesplats, är tanken. Målsättningen är att fortsatt vara ledande i gastronomin med kombinationen mellan mat och dryck. Det kommer bli riktigt ballt det här.

Ägarna räknar med att kunna öppna i månadsskiftet oktober-november.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.