Laddar

Krögarprofil till Öland: ”Riktiga proffs”

"Vi tror stenhårt på det här och det känns verkligen jättebra", säger vd:n.

delningar

Sedan tidigare driver Kalmarprofilen och krögaren Martin Bergvall Nilsson restaurangerna Kallskänken, Postgatan, Villa Solbacken och Restaurang Måltid. Dessutom driver han restaurangen på Sinus i Köpingsvik sommartid. Nu är det klart att Bergvall Nilsson tar över driften av restaurangen Brasseriet uppe på Böda Sand i sommar.

– Jag har ju aldrig varit så högt upp på Öland tidigare. Det är väl typ när man mött Böda i fotbollen i så fall. Men Anna Barkevall (vd för Böda Sands camping) kallade upp mig för ett möte och ville att jag skulle ta över restaurangen. Instinktivt tänkte jag; ”nej, aldrig”, men efter förhandlingar och samtal med hennes fantastiska team där uppe har vi bestämt oss för att köra. De är riktiga proffs. Och när Anna Barkevall kallar på en, då åker man upp, säger Martin Bergvall Nilsson.

Restaurangen kommer heta Centro och riktar in sig på italiensk mat med råvaror från lokala producenter. Dessutom kommer Bergvall Nilsson driva gatuköket mitt emot. Det nya namnet kommer bli The Food Market.

– Där kommer det serveras riktigt bra street food och det är något som saknats tidigare i vårt centrum. Det är lite hälsosammare alternativ och fräschare än vad vi haft i gatuköket tidigare, säger Anna Barkewall.

I gamla glasskiosken kommer Bergvall Nilsson att flytta in sin kallskänk – vilket innebär att glass-avdelning flyttar till gamla kioskens lokaler.

– Vi tror stenhårt på det här och det känns verkligen jättebra, säger Anna Barkewall.

Relaterade artiklar