Krogsuccén är tillbaka: "Ett öppet hus med restauranger"

Matnatten spås bli en succé även denna gången. - Foto: Mattis Andersson

Under fredagskvällen kommer centrala Kalmars gator återigen att fyllas.

delningar

I oktober var det Kalmarpremiär för Matnatten. Ett evenemang där man som besökare har möjlighet att utforska olika restauranger och få chansen att uppleva restaurangens signaturrätt. Utrustad med ett klippkort går man runt bland deltagande restauranger och erbjuds ett smakprov på krogarnas signaturrätt.

Redan första gången, i oktober, var evenemanget slutsålt. Denna gången valde man att lägga evenemanget vid en tid där det kanske inte är lika mycket folk på stan i vanliga fall. Detta för att även då liva upp staden.

– Vi visste inte hur många biljetter vi skulle sälja denna gången efter som vi la det under sportlovet när många är iväg. Först hade vi bara en runda, men den sålde slut direkt så då satte vi ihop en till, säger Emelie Wilander som är projektledare på TasteEvent.

Under fredagen kommer centrala Kalmar att fyllas med hungriga gäster som tar sig mellan de olika restaurangerna. Under kvällen är det som sagt två olika rundor man kan välja på. Varje runda erbjuder 8 restauranger var.

– Det är kul, även om man inte går på samma restauranger så går man om varandra. Man har en pin på sig och det skapas en samhörighet. Man kan prata och diskutera de restaurangerna man besökt. Det är verkligen som ett öppet hus med restauranger, säger Emelie.

Laddar ni för succé igen då?

– Det gör vi. Men för de som inte var så snabba så vi några biljetter kvar faktiskt, så chansen finns fortfarande.

Relaterade artiklar