Laddar

Kronprinsessan inviger skördefesten

Det blir kunglig glans på årets invigning av 20-årsjubilerande Ölands Skördefest om drygt en månad. "Jättekul, fantastiskt roligt", säger Pia Axelsson.

delningar

Kungafamiljen tillbringar en stor del av sommaren på Solliden och årets invigning sker just i Borgholm. I fjol blev Borgholm utsedd till Årets Ölandsby och under året staden firat sitt 200-årsjubileum.

I år jubilerar även Ölands Skördefest, som arrangeras för 20:e gången. På måndagen presenterades att det blir Kronprinsessan Victoria som förrättar invigningen den 28 september.

– Vi har försökt bjuda in henne och prins Daniel under några år. Det är en hel del som ska stämma med var vi är, säkerheten och framkomligheten. Det känns jättekul, fantastiskt roligt, säger Pia Axelsson, verksamhetsansvarig för Ölands skördefest.

– Vi är väldigt stolta.

Invigningsceremonin kommer att vara på torget och Pia Axelsson tror att det kommer en hel del folk.

– Det lär bli fler besökare än vad vi brukar få. Borgholms torg sväljer ju många människor.

Hur går det med förberedelserna inför skördefesten?

– Det känns jättebra, det är full rulle här nu. Det märks att det närmar sig, många hör av sig med frågor och ringer och mejlar. Vi planerar för fullt, säger Pia Axelsson.

Skördefesten pågår från onsdagen fram till söndagen den 2 oktober. Här kan du läsa mer om vad som händer under skördefesten.

Relaterade artiklar