Kval till SM i vattenrutschbana hålls i Kalmar: "Full fräs"

I september är det dags för kvaltävlingen till SM. Foto: Dennis Johansson/Pressbild - Foto: Pressbild

Sveriges snabbaste åkare ska koras.

delningar

Till hösten är det finalen i SM i vattenrutschbana Västerås, men innan dess det tävlas om finalplatserna i sammanlagt fem kval runt om i landet. Fjärde kvaltävlingen kommer att hållas på Äventyrsbadet i Kalmar den 14 september och uppladdningen pågår för fullt.

– Anmälan öppnade idag (onsdag) så det är full fräs. Jag har inte fått den exakta siffran över hur många som har anmält sig, men länken man anmäler sig genom hade fått många klick idag. Vi hoppas såklart kunna fylla platserna, säger Maria Hjelm som är kommunikationsansvarig på Äventyrsbadet i Kalmar.

Tävlingen går till som så att deltagarna får två timmar på sig att åka ett valfritt antal gånger. De tolv bästa i varje klass går sedan vidare till finalen som hålls på Kokpunkten i Västerås.

Det är andra gången en kvaltävling anordnas i Kalmar och man blev tillfrågad på grund av att vattenrutschbanan har tidtagning samt är lite svårare att åka än en vanlig rak.

Anmälan kostar 200 kronor och alla pengar går till välgörenhetsorganisationen WaterAid. Det krävs inga förkunskaper för att delta och tävlingen delas upp i två klasser: Elitklass, där åldersgränsen är 16+, och Junior där man platsar om man är 10-15 år. Varje kval erbjuder 100 platser och det är först till kvarn som gäller.

– Jag tycker att det ska bli jättespännande. Detta är ett evenemang som alla kan vara med i, oavsett hur erfaren man är, och det gör det extra roligt. Förra året, som var det första för Kalmar att hålla i en kvaltävling, anmälde sig 60 personer och det var en bra uppslutning. I år hoppas vi fylla alla platser, avslutar Maria Hjelm.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar