Laddar

Kvinna åtalas för knytnävslag mot Thoralf Alfsson

En kvinna i 55-årsåldern åtalas nu för misshandeln av Thoralf Alfsson (SD) på krogen. Kvinnan säger i förhör att "det bara svartnade" när hon såg politikern.

delningar

Det var strax innan jul som kommunpolitikern Thoralf Alfsson (SD) blev misshandlad på en pub i centrala Kalmar. 

På torsdagen kom åtalet mot en 54-årig kvinna, hemmahörande i Kalmar. Hon misstänks ha slagit till Alfsson i ansiktet med knuten näve, och åtalas nu för misshandel.

När Alfsson stod i baren för att beställa ska en man ha kommit fram till honom och frågat om de kunde prata, enligt förundersökningen.

Alfsson ska då ha följt med mannen till ett bord där även två män och fyra kvinnor satt. När den 54-åriga kvinnan såg politikern ska det, enligt förhör ha svartnat för ögonen på henne, och hon har rest sig och bett honom försvinna därifrån.

När Alfsson då svarat att han inte tänker gå ska kvinnan ha slagit till. Slaget träffade, enligt Thoralf Alfsson själv på käken och kindbenet och han hade ont efteråt. Händelseförloppet styrks av ett utomstående vittne.

Den 54-åriga kvinnan erkänner misshandeln, även om hon inte minns händelsen i detalj. Hon säger att hon har svårt att tro att hon skulle ha slagit till med knuten näve. Kvinnan var mycket berusad vid tillfället, och omhändertogs av polis efteråt enligt LOB.

I åtalet mot kvinnan har åklagaren har även lagt fram skärmdumpar från Facebook som bevisning, som visar att kvinnan kände till att Thoralf Alfsson var politiker, och inte gillade hans politiska åsikter.

I förhör säger kvinnan att hon och Alfsson står ”så långt ifrån varandra som det bara går” politiskt och att hon flera gånger vänt i dörren på olika Kalmarkrogar när hon sett honom sitta där inne.

Thoralf Alfsson yrkar på 10 000 kronor i skadestånd från kvinnan, för kränkning.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.