Kvinna försökte stjäla kläder men blev påkommen – då kom undsättningen

Personerna är nu misstänkta för två fall av misshandel, skadegörelse och stöld i butik. - Foto: Pixabay

Den märkliga händelsen utspelade sig på onsdagsförmiddagen i Kalmar.

11 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Runt 10.30-tiden under onsdagen försökte en kvinna begå stöld på Stadsmissionen i Kalmar. Hon försökte nämligen ta med sig en flyttpåse fylld med kläder men blev påkommen av personalen.

De sprang då efter kvinnan och fick till slut tag på henne ute på parkeringen. Sedan tog de in henne på kontoret i butiken där de tänkte ringa polisen.

– Hon ska då tydligen fallit ner på knä, pratat på något utländskt språk och ställt till en stor scen, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i region Syd.

När personalen sedan ringt polisen ska kvinnan tagit upp en 500-lapp ur fickan samtidigt som en man plötsligt kommit instormandes in i butiken. Han ska då börjat slå på kontorsdörren med sina knytnävar och till slut slagit sig igenom den.

– På vägen in i butiken ska mannen knuffat omkull en volontär i butiken så hon slagit huvudet i en mattställning. Och även misshandlat en i butiken genom att utdela en armbåge i bröstet, säger Robert Loeffel.

Efter mannen fritagit kvinnan kunde de både snabbt springa ut ur butiken och sedan fly platsen, utan stöldgodset.

– Vi har inte lyckats identifiera de två misstänkta ännu men de är nu misstänkta för två fall av misshandel, skadegörelse och stöld i butik. Sedan kan även rubriceringen komma att ändras eftersom mannen fritagit kvinnan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar