Kvinna våldtagen på nattklubb – 18-åring döms

Efter flera vittnesmål har du mannen dömts.

delningar

Det var under natten till den 2 mars som en våldtäkt ägde rum på Harrys i Kalmar. En 18-årig man närmade sig en kvinna på ett dansgolv för att sedan utföra en sexuell handling som enligt Kalmar tingsrätt likställs med våldtäkt. Det hela började med att den nu dömde mannen lade sin hand på kvinnans lår samt tryckte sig mot henne på ett sexuellt sätt. Mannen ska sedan också ha fört upp två fingrar i kvinnans underliv.

Kvinnan har berättat att hon frös till, blev chockad och rädd. Hon fick också panik och försökte ta sig loss. Hon drog sin arm mot mannen och vände sig om varpå mannen släppte. När hon vände sig om skrek hon ”vad i helvete gör du” och slog honom i ryggen. Mannen svarade henne inte verbalt utan bara med ett hånleende.

Även om 18-åringen har förnekat brott så har kvinnan identifierat honom både vid förhör och under rättegången. Även vittnen, bland annat en vakt från krogen har deltagit i utredningen. Eftersom handlingen är att jämföra med samlag så döms mannen för våldtäkt som dock anses vara mindre grov.

18-åringen döms till skyddstillsyn med 180 timmar samhällstjänst. Om fängelse hade valts, motsvarar detta åtta månaders fängelse. Mannen döms även att betala skadestånd till ett värde av 85 000 kronor till kvinnan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar