Laddar

Kylan stoppade inte den mänskliga värmen i Borgholm

Den bistra kylan hindrade inte 270 deltagare, både från flyktingboenden och ölänningar, att delta i "Tillsammans"-loppet, som arrangerades på torget i Borgholm under lördagen.

delningar

Det var kommunalrådet i BorgholmIlko Corkovic (S) som kom på idén med ett lopp där man skulle bjuda in flyktingar från alla boenden på ön.

– Jag spelade fotboll i Borgholms Sporthall med 25 asylsökande från olika boenden. Lucas Nilsson från Smålandsidrotten har hjälpt till och det är ett väldigt uppskattat inslag. Idrotten har en enorm kraft i integrationsarbetet. Och det är ett forum där många kan komma, förenas och skaffa nya vänner, säger Corkovic.

Några dagar senare träffade han Högby IF-eldsjälen Carl-Gustav Nilsson Ölands Idrottsgala. De båda herrarna bestämde sig för att slå slag i saken.

Tillsammans med IFK Borgholm, Borgholms kommun, Högby IF och sponsorer så arrangerades det tre kilometer långa loppet med start på torget i Borgholm vid lunchtid under lördagen.

Totalt kom 270 personer till start i kylan på Borgholm.

– Det var inte så farligt, det var en del som hade kortbyxor, säger Carl-Gustav Nilsson och skrattar.

– Det var en härlig stämning, där både unga och gamla samlades tillsammans. Det bjöds på musik på torget och det var en härlig mänsklig värme. Många kom och tackade oss efteråt, säger Nilsson.

Inför den kalla vintern delade arrangörerna ut ”Tillsammans”-mössor till alla deltagare och Svenska kyrkan bjöd på fika.

– Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Carl-Gustav Nilsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.