Laddar

Läckande glasögon förstörde Arvidssons chanser

Kalmarsimmaren Miranda Arvidsson hade ingen chans i Kanalsimmet. Skånskan Ellen Olsson var överlägsen i damklassen. "Just nu är jag mest förbannad", säger Arvidsson.

delningar

Förra året vann Kalmars simtalang Miranda Arvidsson kanalsimmet i Systraströmmen. I årets upplaga hade hon inte en chans och kom över tre och en halv minut efter vinnaren Ellen Olsson.

– Glasögonen läckte, näsklämman åkte av och jag fick någon käftsmäll. Jag fick stanna flera gånger. Förra året var det okej att simma men i dag såg jag ingenting och folk drog i mig, säger en besviken Arvidsson som slutade fyra och utvecklar:

– Det är faktiskt inte mina glasögon utan jag fick låna dem av en kompis. Mina är så mörka och immar igen lätt så jag tyckte inte att det var värt det. De läckte hela vägen från start och då visste jag att ”fan, det är kört”. Jag är inte nöjd alls.

Segraren av damklassen blev i stället öppet vatten-specialisten Ellen Olsson som var snubblande nära att kvala in sig till årets OS. Olsson, tävlandes för Skåre swim club, var överlägsen och var till och med nära att blanda sig i toppstriden för herrarna.

– Jag fick häng på killarna redan från början och fick bra fart direkt, säger 21-åriga Olsson som kom tvåa i loppet 2012 och 2013.

– Vattnet och kanalen är jättebra att simma i. En jättebra tävling, den skiljer sig mot de tävlingar jag brukar simma internationellt. Där är det mer öppet hav som Atlanten. Här är det mer stilla vatten och ett väldigt bra arrangemang, säger Olsson.

Segraren i respektive klass vann 10 000 kronor. I herrklassen blev det förra årets tvåa, Adam Paulsson, SK Elfsborg som fick jubla.

– Det var ganska perfekta förhållande. När man ser att det är fullt vid strandkanten är det så klart trevligt. Det är kul att det är så mycket folk och kollar, säger Paulsson som i vanliga fall inte är någon öppet vatten-fan.

– Det här är andra öppet vatten-tävlingen jag kör. Men jag brukar simma ganska långt när jag tränar så jag är ganska gnetig av mig. Det var bara att köra på.

 

Topp tre – herrar

Adam Paulsson, 19.47.9

Kristian Kron, 19.49,7

Simon Plato, 19.54,1

 

Topp tre – damer

Ellen Olsson, 20.30,8

Malin Jonsson, 23.04,7

Johanna Nilsson, 23.20,7

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.