Laddat för familjefest i Berga: "Hel del aktiviteter"

Loppet som är mer än bara en tävling är redo.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under lördagen är det återigen dags för Bergaloppet. En tävling med start och mål vid vattentornet i Bergaparken. Det är ett fem kilometer långt lopp och man kan ta runt lite hur man vill och där man i år delar in startfältet i två grupper.

Alla som tar sig iväg på hjul startar 10.55 och löparna klockan 11.00. Arrangörerna hoppas på både fint väder och många deltagare.

– Det ser bra ut, tycker jag. Jag hoppas att det kommer folk i efterhand som inte anmält sig. Jag tror att det kommer att bli många sena anmälningar även om det redan är en hel del, säger Diana Krivenko från gymmet Kraftverket Gym Exclusive i Kalmar som är med och arrangerar dagen. men det är redan enhel del

Förra året var det drygt 130 löpare som tog sig igenom loppet. Men tävlingen som arrangeras för fjärde gången är mycket mer än bara ett löplopp.

– Det kommer att vara mer folk på plats. Det kommer alltid lite familjer och barn. Vi har en hel del extra aktiviteter som hoppborg, ansiktsmålning och utställare. Vi kommer också att bjuda på pizza.

Är det mycket att tänka på när man är arrangör för något sådant här?

– Ja, det är en hel del organisering. Man måste se till att allt blir bra organiserat. I och med sommarvärmen är det viktigt med mycket vatten till alla deltagare. Sedan ska banan vara markerad, musik, uppvärmning och priser som ska lotta ut måste fixas.

Klockan 10.30 drar evenemanget igång med ett välkomsttal och uppvärmningen börjar klockan 10.45.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar