Laddar

Lämnar Liffen: ”Blir ett äventyr”

I slutet av året flyger han till andra sidan jorden för att fortsätta sin fotbollskarriär. "Jag tror det är rätt för min karriär", säger 20-åringen.

delningar

Herman Sillerström kom till Lindsdals IF inför säsongen 2016 från Kalmar FF. Efter bara en säsong i klubben väljer han nu att lämna klubben. Men inte till någon lokal rival utan till andra sidan jorden och Australien. 

– Det kommer bli ett fantastiskt fotbollsäventyr som även kommer ge många livserfarenheter, säger han.

Det var Hermans flickvän, Maria Israelsson, som kom på idén om att flytta till Australien. Sillerström var till en början inte särskilt övertygad på förslaget.

– Första tanken var, ”nej för fan”. Jag är så hemmakär också och har alltid bott här hemma. Men sen sjönk tanken in lite och vi började diskutera fotboll och att man måste göra något med sitt liv, berättar 20-åringen.

Flygbiljetterna är redan bokade och den 31 december bär äventyret iväg. Tanken är att Johan Israelsson, Hermans tränare och Marias bror, ska hjälpa till med att skaffa fram klubbar att provträna i. Israelsson som själv bott i Australien för några år sedan.

– Jag tror att det kan vara ett steg i rätt riktning för min fotbollskarriär. Det sägs att det ska vara tuffare och lite högre tempo vilket kommer passa en mittback som mig väldigt bra.

Hur länge har ni tänkt att stanna? – Vi får max vara där i tolv månader men vi får se lite hur länge vi blir kvar. Det är det som är grejen, att man inte riktigt vet, avsluter Sillerström.

Relaterade artiklar