Laddar

Landslagsmeriterad mittfältare till IFK Kalmar

"Vi var ute efter henne redan förra året", säger Jonas Walfridsson.

delningar

Kungsbacka DFF:s talangfulla mittfältare Ida Strömblad, 19, är klar för IFK Kalmar.

Hon beskrivs av tränare Jonas Walfridsson som en av de största talangerna utanför allsvenskan. Kommande säsong kommer hon få testa på den nivån med IFK.

– Vi var ute efter henne redan förra året. Det är en liten tjej med bra teknik och spelförståelse. Sedan har hon en väldig fin passningsfot och har mycket energi i sitt spel. När vi mött hennes lag har vi ofta pratat om att få bort henne ur spelet. Hon har gjort väldigt goda intryck på oss och är väldigt nöjda att få in henne, säger han.

Totalt har 19-åringen spelat 28 ungdomslandskamper.

Kan ni landa fler spelare innan jul? – Det får vi se. Det är inte helt enkelt, för spelarna är i Florida och lite överallt i världen. Vi har valt noggrant och omsorgsfullt och inte hastat för att få in ett visst antal spelare.

– Sedan är det många fler inblandade i övergångarna på den här nivån. Det är agenter och rådgivare hit och dit, vilket gör att allt tar lite längre tid.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.