Laddar

Landslagstalangen missar toppmötet: ”En spelartyp vi behöver”

Nästa vecka spelar han Euro Floorball Tour med U19-landslaget. Dessvärre missar lillebror Nilsson mötet med serieledande Warberg.

delningar

Serieledarna kommer på besök. Då vill FBC Kalmarsund bevisa att de hör hemma i den absoluta toppen av allsvenskan.

– Det kan inte bli mycket tuffare än så, samtidigt inte mer utmanande heller. Många tycker och tänker, men vi vill verkligen visa för oss själva att vi klarar av den här typen av matcher, säger FBC-coachen Emil Stille.

Det forna storlaget Warberg trillade ur Superligan förra säsongen och gör nu en nystart i allsvenskan.

– De har tappat lite SSL-spets men fyllt på med unga och spännande killar. Jag tycker att Warberg är det jämnaste laget i serien. Det skiljer inte mycket mellan kedjorna, de är en stark enhet.

Samtidigt som Kalmarsund jagar viktiga poäng för att inte halka efter i racet om kvalplatserna till SSL, vill man hitta en jämnare prestation sett över 60 minuter.

– Mot Karlstad och Visby har vi gjort starka upphämtningar. Mot Lindås var det tvärtom. Då fegade vi ur när vi var i ledning. Nu jobbar vi på att sätta en helhet i matcherna.

Supertalangen Adam Nilsson saknas fortfarande efter sin fotskada.

– Han har även en landslagssamling att se fram emot nästa vecka. Han var väldigt duktig i de två matcherna han spelade och det finns mycket kvalitet i honom. Han är en spelartyp som vi behöver och förhoppningsvis blir han kvitt sina skador snart, säger Stille.

I övrigt är FBC-truppen intakt.

Relaterade artiklar