Laddar

Långa köer vid Karlsro snart ett minne blott: ”Smällar man får ta”

De senaste dagarna har det varit extra långa köer vid bygget av nya E22.

delningar

Under tisdagen upplevde pendlarna till och från Kalmar extra långa köer vid vägarbetet vid Karlsrorondellen. Anledningen var att man just då höll på att asfaltera det sista lagret och fick sätta in flaggvakter som dirigerade trafiken växelvis genom en fil.

– Då blir det lite rörigt men jag tycker att de flesta bilisterna tagit det med jämnmod även om några alltid blir lite irriterade, säger Bertil Jidflo från Trafikverket.

Han meddelar även att man försöker lägga stora delar av arbetet under nätterna för att trafikanterna ska bli så lite störda som möjligt. Framöver kommer man inte att göra liknande avstängningar som ska påverka trafiken lika drastiskt. Dock måste de även anpassa sig till vädret.

– Vi skulle ha stängt av även under natten till onsdagen för att arbeta men det väntas stora mängder regn. Nu kommer vi istället att stänga av vid klockan 18 på onsdagskvällen för att göra en del arbete under natten. Det är så här det blir i de här skedena för vi vill ju hinna bli klara i tid.

Ligger ni i fas? – Ja det gör vi. Det är enorma mängder bilar som kör igenom här varje dag, du kan knappt tänka dig, och alla ska igenom de här knutarna. Men de här köerna är smällarna man får ta för att sedan få åka på fina vägar när det är klart, avslutar Bertil Jidflo.

Relaterade artiklar