Laddar

Långväga gäster räddar Calmif: ”Underbart”

Med hjälp av eldsjälar från Umeå och Nacka lever Calmif vidare i Sverigeserien. "Vi slutar aldrig kämpa."

delningar

Sverigeserien i rullstolsinnebandy är fyra lag stor (Kalmar, Eskilstuna, Göteborg och Nacka). Under den gångna helgen var det dags för en ny omgång – den här gången i Kalmar.

Inför säsongen lämnade Calmif beskedet att de inte skulle komma till spel i serien på grund av spelarbrist. Då tog eldsjälar runt om i landet saken i egna händer och erbjöd sig att spela för Calmif. Under helgens omgång var två spelare från Umeå och en från Nacka med och spelade för Kalmarlaget.

– Ola Piccardo från Nacka, är dessutom tränare för landslaget, så det är extra kul att han vill vara med och spela för oss, säger Calmifs eldsjäl Linnéa Thurfjell.

Grabbarna som rest ända från Umeå heter Hampus Larsson och Joel Nilsson.

– Helt underbart när vi alla som brinner för parasporten sluter samman. Vi vill ju alla utveckla den, få fler att spela och fler lag till serien. Vi slutar aldrig kämpa.

Helgens höjdpunkt för Calmif var matchen mot Eskilstuna som slutade med en 13–4-vinst.

– En riktigt lyckad helg. Bra stämning och inga kaosmatcher. Bara väldigt trevligt, säger Thurfjell.

Första helgen i maj är det dags för slutspel uppe i Stockholm.

Se vårt bildspel från Sverigeseriens Kalmaromgång här nedan.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.