Laddar

Långviken hyllas inför beachvolley-fest: ”Vi är väldigt bortskämda”

Förra årets premiär lockade runt 3 000 åskådare. Nu återvänder Swedish beach tour till arenan på Långviken. "Söndagens finalspel är en absolut höjdpunkt".

delningar

Förra sommaren avgjordes för första gången en tävling i Swedish beach tourLångviken. Runt 3 000 åskådare tog sig då till den soldränkta arenan i södra Kalmar.

– Förra året var fantastiskt. Det är ju en väldigt väderberoende sport och då var det nästan för varmt. Men hela arrangemanget var kanon, säger projektledaren Sofia Hult.

– Det som är lättare i år är att mycket av sakerna som behövs redan finns och man bara behöver bygga upp det. Sedan är utmaningen att hålla samma standard.

Förutom att titta på den svenska beachvolleyboll-eliten erbjuds även diverse kringarrangemang och matställen.

– Det är ett bra tillfälle att visa upp Långviken och det är självklart att vi ska lyfta den. På flera av de andra tour-stoppen spelar man inne i stan och det har också sin charm men vi har en riktig arena. Vi är väldigt bortskämda, säger Hult.

Förra året segrade Alexander Annerstedt och förre OS-deltagaren Björn Berg i herrklassen. Damklassen vanns av Tora Hansson i lag med Sofia Ögren. Tidigare i veckan var tre av de fyra segrarna anmälda till årets tävling.

– Det har varit intressanta tävlingar i touren i år (fyra stycken har spelats). Många spelare har varit i väg utomlands och därför har andra spelare legat i topp, säger Hult och tipsar om några namn att hålla ett extra öga på.

– Några att hålla koll på blir Berg (Björn) som nog är sugen på att försvara sin titel. Bland damerna blir lag Thurin (tvillingarna Kristina och Susanna) farliga. Söndagens finalspel är en absolut höjdpunkt.

Till sist, det kanske mest avgörande för helgen, hur ser väderprognosen ut?

– För var dag som går ser det bättre och bättre ut. Första gången jag kollade skulle det regna på fredag och lördag. Andra gången visade den bara regn på lördag, så vi hoppas att det fortsätter åt det hållet, avslutar Hult.

Spelprogram Swedish beach tour på Långviken:

Fredag: 11.00 Inledande matcher Herr & Dam.

Lördag: 08.00-20.00 Gruppspel och slutspel.

Söndag:  10.00 Damsemifinal 1 11.00 Damsemifinal 2 12.00 Herrsemifinal 1 13.15 Herrsemifinal 2 15.00 Damfinal 16.00 Herrfinal

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.