Laddar

Länsmuseet börjar med dagens lunch: ”Blir nog riktigt bra”

Café Ångkvarnen ska bygga ut med ett varmkök och till hösten börjar man att servera luncher. "Vi har haft det i åtanke ett tag", säger Lotta Selander-Jakobsson.

delningar

I dagsläget erbjuder Café Ångkvarnen, förutom konditorivaror, ett utbud av sallader, pajer och smörgåsar. Nu ska verksamheten utökas med ett lunch, bistromeny och a la carte.

– Det blir nog riktigt bra. Vi har haft det i åtanke ett tag och nu blev det så, säger Lotta Selander-Jakobsson, arbetsledande kock på Ångkvarnen.

Restaurangen, som ligger högst upp i Kalmar läns museums lokaler, kommer att hålla öppet under dagtid samt på onsdagskvällarna när museet har aktiviteter. Dessutom finns det möjlighet för sällskap och konferenser att boka restaurangen.

–Jag tror att det finns ett behov. Det finns inte många andra lunchrestauranger i närheten, säger Lotta-Selander Jakobsson.

Om det går som planerat blir det premiär i oktober”Vi kommer att servera ekologiskt och närproducerat så långt som möjligt”, står det i ansökan till kommunen.

Expansionen innebär ingen förändring i personalstyrkan. Ångkvarnen har även ansökt om alkoholtillstånd. Kaféet och bageriet fortsätter som tidigare. Förändringen med varmköket innebär dock att de byter namn till Café & Restaurang Ångkvarnen.

Café Ångkvarnen har varit med i prestigefyllda White Guide och blev 2015 utsedda till årets kafé av centrumledningen i Kalmar.

Relaterade artiklar