Laddar

Länsstyrelsens krav – fet hund måste banta

Två hundägare har blivit anmälda för att inte ha brytt sig om sin hunds vikt.

delningar

Ett par som bor i Kalmar har fått en varning av Länsstyrelsen då deras hund är alldeles för överviktig. Det hade kommit in två separata anmälningar mot paret då vittnen sett att det funnits en äldre hund i fastigheten som hade stora problem att röra på sig. Ägarna ska ha behövt dra med sig den på promenaderna och anmälarna påstår att det verkade vara hög tid att avliva hunden.

När Länsstyrelsen gjorde sin kontroll kunde de konstatera att hunden hade fri tillgång till olika typer av foder och hundgodis. Ägarna hade inte heller kontaktat en veterinär på länge.

Ägarna tog kontakt med en veterinär som satte hunden på en diet som ägarna sedan inte ville följa. Som förklaring uppgav de att hundens aptit hade minskat på grund av de smärtstillande mediciner som veterinären ordinerat för hundens artros. Istället för en dos på 290 g foder per dag, enligt veterinärens ordination, så utfordrade de med cirka 400 g per dag.

Länsstyrelsen kan komma att pröva frågan om omhändertagande av djur och om förbud att ha hand om djur om ägarna inte vidtar åtgärder som ska få hunden att gå ner i vikt.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.