Laddar

Lekande lätt för finalklara IFK Kalmar

IFK Kalmar hade revanschlusta och lät ingenting stoppa dem från att gå segrande ur semifinalen av Hyundai Cup.

delningar

IFK Kalmar är på god väg att ta sin tredje raka seger i Hyundai Cup. På tisdagskvällen besegrade man IFK Värnamo med solklara 12-0 i semifinalen hemma på Gröndal IP.

– Efter vår match i helgen så var det viktigaste för oss att göra en bra prestation över 90 minuter och hålla fokus hela matchen, det tycker jag vi gjorde idag, säger tränare Jonas Walfridsson efter matchen.

Redan i första minuten fick Camilla Näslund sätta första bollen i mål och bara drygt tio minuter senare var Fanny Nilsson framme och utökade ledningen. Efter det kom målen i en rasande kavalkad och Värnamo hade ingen chans att hänga med.

– Vi sätter igång tidigt i matchen och matar på vilket get utdelning. Vi har ett bra försvarsspel där vi pressar dem och är aggressiva. Det utnyttjar vi och kommer väldigt högt upp i planen.

Nu väntar Mariebo i finalen. Datum och spelplats är fortfarande oklart.

– Vi har mött dem några gånger men vet egentligen inte så mycket om dem. Men vi lägger som vanligt fokus på att hitta vårt eget spel, avslutar Walfridsson.

Mål IFK Kalmar: 

Camilla Näslund 3, Josefin Nilsén 3, Fanny Nilsson, Maja Träff Williams, Erin Gunther, Sofia Olsson, Elsa Karlsson & Selma Berggren

Relaterade artiklar