Laddar

LIF-tränaren: ”Klart vi går in med en skön känsla”

Serieledarens segertåg ska fortsätta. "Vi är väldigt trygga i det vi gör".

delningar

Lindsdals IF har inlett säsongen strålande och leder division 2 efter sex spelade matcher. 

– Vi är väldigt trygga i det vi gör. Alla spelare vet hur vi ska försvara och hur vi ska anfalla. Vi har visat att vi är ett duktigt lag och det är klart vi går in med en skön känsla inför matchen, säger LIF-tränaren Johan Israelsson.

Samtidigt har maj månad varit tung för ärkerivalen IFK Berga. En poäng på de tre senaste matcherna innebär en sjundeplats i tabellen.

– Det spelar nog ingen roll alls nu när det är derby. Vi förbereder oss på vårt sätt och bryr oss inte så mycket om motståndaren. Men det är klart, vi behöver inte jobba så mycket med motivationssamtal inför en sån här match, konstaterar Israelsson.

Victor Byström missade hela fjolåret på grund av en skadad hälsena. I år har lagkaptenen varit en av Lindsdals bäste spelare.

– Alla vet att Victor Byström är viktig för oss med sin attityd, duellspel och förmåga att gå i bräschen. Det är alltid skönt att ha en sådan spelare i laget, han passar bra i den här matchen.

Skulle du vara nöjd med ett kryss?

– På förhand är jag inte nöjd med ett kryss, men man vet aldrig hur matchbilden ter sig.

Så hur slutar det?

– Tippa alltså… Jag kör klassikern och säger att vi åker dit för att vinna, säger Israelsson och skrattar.

I Lindsdal är det bara långtidsskadade Mergim Pllana som saknas. Ludvig Holmertz är åter spelbar efter att ha haft problem med en ljumske.

– Det blir en liknande elva som förra matchen. Killarna får reda på vilka som startar på matchsamlingen, avslutar Israelsson.

Relaterade artiklar