I samarbete med annonsör

Liljas flyttar ihop igen – då gynnas kunderna

Ny verkstad med halverade väntetider och en ny Renaultutställning är några av de förändringar som kunderna kan förvänta sig när Liljas flyttar hela verksamheten till Hansa City.

delningar

För sex år sedan flyttade Liljas Personbilar bilförsäljningen från Norra vägen till Hansa City. Nu är byggnationen igång för att flytta resten av verksamheten – verkstad, bildelar och Hertz biluthyrning.

Den nya anläggningen blir toppmodern och erbjuder en rad förbättringar som kommer att gynna kunderna.

– Vi kommer kunna erbjuda ett komplett bilanvändande för kunden på en och samma anläggning. Tidigare har kunden fått vara på två ställen och nu kan kunden hitta allt på ett ställe. Det är vi väldigt glada över, säger Staffan Gunnarsson, CFO på Liljas Personbilar.

Bygget på den nya adressen började den 7 januari och i början av mars tog grävskoporna sina första tag. Målet är att verksamheten ska stå helt klar i innan årsskiftet.

– Just nu håller vi på med pålning av det nya hus som kommer att bli tvätt och internverkstad. Samtidigt byggs den administrativa avdelningen och däckförvaring i de invändiga ytorna, säger Peter Liedholm, fastighetsansvarig.

Liljas Personbilar har i samband med sammanslagningen infört ett nytt arbetssätt med två personliga servicetekniker på samma lyft. Detta för att både ge teknikerna en bättre arbetssituation och minska väntetiden för kunderna. 

– Vi halverar servicetiden på det sättet och det blir kortare väntetider. Med vårt nya arbetssätt slipper man vara utan bilen hela dagen. Då kan man istället ta en kaffe och sitta och jobba, under verkstadsbesöket, säger Staffan Gunnarsson.

Vilket är nästa steg i arbetet?

- Snart har man pålat färdigt för internverkstad och tvätt och snart kan man börja bygga. Därefter kommer vi att flytta Renault-utställningen för att påbörja verkstadsbyggnationen, säger Peter Liedholm.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.