Laddar

Lillebror slog storebror i hett JAS-derby

Heta derbyt slutade med bortaseger inför storpublik.

delningar

CL98 fick en flygande start i innebandyderbyt mot FBC Kalmarsund i JAS-serien. Efter blott 47 sekunder gav Jonathan Karlberg gästerna från Kalmar ledningen inför storpubliken i Färjehallen.

– Väldigt kul för innebandyn i regionen att det kommer så mycket folk och tittar på framtidens innebandyspelare. Sedan är det ju alltid lite extra rivalitet mellan Kalmarsund och CL, så är det ju, säger Mikael Sandebäck, tränare i CL98.

I mitten av den tredje perioden sprang CL98 i från hemmalaget, där Adam Nilsson, killen som satte spiken i kistan i det allsvenska derbyt kvällen innan, var den klarast lysande stjärnan.

– Tillsammans med deras målvakt Kristoffer Norrman var Adam och vår Jonathan Karlberg bäst på planen, berömmer Sandebäck.

Slutresultatet skrevs till 3-5.

– Jag tycker att vi var klart bättre matchen igenom och hade ett bra grepp hela vägen.

Känslan att slå ”storebror”? – Vi brukar säga att det är tvärtom, haha. Nej, men vi är väldigt glada för att våra killar får den här framgången som har varit lite nedtryckta.

FBC Kalmarsund har inlett JAS-säsongen med två raka förluster. CL98 spelade oavgjort mot Craftstaden i premiären.

INNEBANDY, JAS: FBC Kalmarsund – CL98 3–5 (1-2, 0-1, 2-2) Målen, FBC: William Alvarmo, Adam Nilsson, Oskar Johansson. Målen, CL: Filip Gustafsson, Kevin Sandebäck, Kasper Hultgren, Gabriel Erol, Jonathan Karlberg. Publik: 180, Färjehallen.

Relaterade artiklar