Laddar

Lindsdal klappade ihop på Fjölebro

Drömmål och ledning med kvarten kvar. Då tappade Lindsdal allt. "Kändes som vi hade kontroll på det".

delningar

I första halvleks slutskede dök en boll upp framför Ludvig Holmertz fötter. Mittfältaren tog sats och drog till trasan som skruvade sig in i bortre krysset. Målet gav Lindsdal en rättvis ledningen med 1–0.

– Vi var det bättre laget i första och i paus kändes det som vi hade kontroll på det, berättar LIF-målvakten David Jansson.

Andra halvleken fortsatte till en början i samma stil. Lindsdal skapade de hetaste chanserna och Mergim Pllana var ytterst nära att sätta 2–0.

Men med kvarten kvar fick hemmalaget lära sig att Lasse Lagerbäck-klyschan ”mål förändrar matchbilder” stämmer.

En boll i djupled, ett friläge och ett avslut senare hade Hässleholm kvitterat och fått spelmässigt momentum. 1–2 kom direkt efteråt på ett snett-inåt-bakåt-inspel. Spiken i kistan, 1–3, slogs in med två minuter kvar av ordinarie tid.

– När de gör 1–1 känns det tungt att vi inte har dödat matchen tidigare. De fick massor av energi samtidigt som vi går ner oss, säger Jansson.

– Det är synd att behöva sortera in den här matchen i ”hedersamma förluster-facket”, men vi gör en bra match i 75 minuter. Spelmässigt borde vi vunnit men just nu tänker vi ett extra varv i stället för att bara lira.

Inför matchen låg lagen bredvid varandra i tabellen. I och med förlusten riskerar Lindsdal att bli indraget i bottenstriden i höst.

– De andra lagen i toppen springer ifrån oss lite nu. Men det är två matcher kvar till uppehållet. Tar vi sex poäng är vi med där uppe igen. Det är där uppe vi ska ligga, tycker jag, säger Jansson.

Relaterade artiklar