Laddar

Lindsdal tappade greppet om taktiken i hemmamatch mot Malmö

Klockan 14 på lördagseftermiddagen tog Lindsdals IF emot IFK Malmö på Lindsdals IP, men poängen uteblev. "Det är både frustration och besvikelse".

delningar

Målskytt, Lindsdals IF: Emil Johansson.

Redan tidigt i matchen började IFK Malmö markera med farliga attacker offensivt och Lindsdal fann det svårt att trycka emot. Efter lite slarv i straffområdet lyckas IFK dunka in 0-1, vilket håller sig in i halvtid.

Ytterligare slarv från Lindsdals sida gör att 0-2-målet kommer i 50:e minuten, följt av 0-3 drygt 20 minuter senare. Två minuter innan slutsignalen lyckades Emil Johansson reducera, men mer än det målet blev det inte för Lindsdals del.

– Det är både frustration och besvikelse, för vi gör en väldigt, väldigt svag match. Vi gör inte det vi pratar om inför matchen, vi tappar det. Vi spelar svagt försvarspel, är kollektivt trötta och spelar svagt offensivt, vi är statiska och orörliga. Vi vill variera spelet med långt och kort, men det gör vi inte idag, berättar Johan Israelsson, tränare i Lindsdals IF.

Johan menar att Malmö levererar ett hyggligt spel, men att det inte var det som tog dem till segern.

– De har några duktiga spelare och jobbar hårt som ett lag på ett bra sätt, och det räckte för seger. Men det är vi som ger dem två mål, så det är vi som är svaga, säger Johan.

Efter det här bakslaget blickar Johan Israelsson och laget nu framåt, mot kommande träningar och matcher.

– Alla matcher vi har framöver är viktiga och vi vill inte bli indragna i någon bottenstrid, vi måste ta trepoängare. Jag ser fram emot en bra träningsvecka nu och sen måste vi höja oss både på lagnivå och individnivå inför matchen mot Lund, avslutar han.

Lindsdals IF möter Lunds BK den 12:e augusti på Klostergårdens IP.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.