Laddar

Lindsdal tappar poängspelare till Åtvidaberg

Under hösten har han varit och provtränat med GAIS. Nu är den 22-årige mittfältaren klar för ex-allsvenska klubben Åtvidaberg.

delningar

Ludvig Holmertz har tillhört Kalmar FF, IFK Berga, och den senaste säsongen, Lindsdals IF. Nu tar den 22-årige offensiva mittfältaren klivet över till Åtvidabergs FF, som trillade ur superettan den gångna säsongen.

– Det känns jättebra, och gjorde det från första dagen jag var där uppe och testade med dem. Det är skönt att allt är klart nu så man kan påbörja en ny resa, säger han.

Åtvidaberg ramlade ur allsvenskan 2015. Nu tar klubben ett omtag i division 1 och hoppas kunna påbörja en resa uppåt i seriesystemet igen.

– Ett helt perfekt steg för mig. Jag har känt ett tag att jag vill spela på högre nivå och att jag klarar av det. De börjar om nu och vill satsa på hungriga spelare. De har sagt att de vill komma tillbaka till superettan så snabbt som möjligt, vilket lockar.

Under hösten testade Holmertz med superettan-laget GAIS vid två tillfällen.

– De var nöjda och så, men ville satsa på spelare som kommer från högre serier, vilket man kan förstå. Nu känns det riktigt bra och jag är sugen på att komma i gång med Åtvidaberg, säger han.

Även Kalmar FF-produkten Pontus Fredriksson har skrivit på för Åtvidaberg.

Holmertz kontrakt med klubben sträcker sig över säsongen 2019.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.