Laddar

Lindsdalsmålvakten testade med division 1-klubb

Utesluter en fortsättning på Fjölebro. "Det är nog avskrivet nu", säger 26-åringen.

delningar

De två senaste säsongerna har han varit ohotad etta mellan Lindsdals stolpar. Något som gjort att klubbar högre upp i seriesystemet har fått upp ögonen för Glömmingesonen. Under måndagen och tisdagen testade David Jansson med division 1-klubben Husqvarna FF.

– Det kändes bra och fotbollsmässigt är det ju åt det hållet man vill. Det har en professionell organisation, fin anläggning och bra tränare, säger han.

Husqvarna tränas av den förre allsvenske mittbacken Mohammed Ali Khan och var så sent som 2014 uppe i superettan och vände. Förra säsongen slutade laget tia i den södra division 1-serien.

Känner du att du hänger med på den här nivån? – Ja, det tycker jag. Tempot var högt och det finns inga dåliga spelare i ettan. Men absolut kändes det som att jag har den här nivån i mig.

En fortsättning uteFjölebro känns avlägsen för Jansson som står vid ett vägskäl i karriären.

– Det är nog avskrivet nu. Antingen satsar jag på fotbollen och flyttar på mig eller så spelar jag fotboll för det sociala. Just nu är det väldigt svart eller vitt.

Så det kan lika gärna bli RM i division 5? – Ja, lite så.

Även Färjestaden och Glömminge är med i kampen om Janssons underskrift.

– Men jag sitter lugnt i båten ett tag till, säger Jansson.

Kan det bli fler provspel på den här nivån? – Just nu känns det inte så aktuellt. Vi får se vart vi landar.

David Jansson Ålder: 26 år. Moderklubb: Glömminge IF. Övriga klubbar: RM IF. Aktuell: Har provspelat för division 1-klubben Husqvarna FF i två dagar.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.