Laddar

Lisa brinner för integration – samlar in utrustning till nyanlända

Fotbollsprofilen från Kalmar vill göra skillnad.

delningar

Hon är en välkänd fotbollsprofil i Kalmar sedan tiden i Lindsdals IF, men framför allt i IFK Kalmar. Sedan ett antal år tillbaka är Stockholm hemorten och sedan flytten till huvudstaden har Lisa Moazzeni representerat såväl AIK som Djurgården i både elitettan och damallsvenskan. Efter ett skadefyllt 2017 i Djurgården har Moazzeni valt att gå tillbaka till elitettan-laget AIK.

– Det ska bli skitkul faktiskt. Jag är verkligen taggad på att dra i gång ordentligt nu, säger hon.

Det var aldrig aktuellt att vända hem till IFK Kalmar? – Frågan ställdes men lösningen med AIK var perfekt och vi trivs bra här uppe.

Nu har Lisa Moazzeni startat en insamling i laget där fotbollsutrustning som bland annat fotbollsskor ska gå till integrationslag. Insamlingen har fått stort genomslag i sociala medier och stiftelsen Sverige United, som delar ut stipendier, och som arbetar med fotboll och integration, har fått ta del av insamlingen.

– Tanken var inte att det skulle bli så stort som det blev. Jag har följt Sverige United ett tag och jag jobbar även som volontär utanför fotbollen. Det känns bra att kunna kombinera elitkarriären med fotbollen och integration, det är verkligen något jag brinner för. Sedan har elitidrottare mycket utrustning som knappt används. Då tycker jag att det är bättre att skänka skor och sådant till de som behöver, istället för att de slängs.

Under veckan har insamlingen pågått och målet är att fixa fotbollsskor till ett helt lag – runt 20 stycken.

– Det känns jättebra att kunna hjälpa till och mitt mål i framtiden är att vara delaktig i något liknande. Jag har ju tid att hålla på med sånt, så det känns perfekt att utnyttja det och göra en god gärning.

Relaterade artiklar