LISTA: De 5 mest bisarra resehändelserna 2018

Genrefoton: Mostphotos.

Bombhot, aggressiva servitörer och annorlunda husdjur – här är några av förra årets galnaste händelser inom resevärlden.

delningar

Året 2018 var speciellt på många sätt. Här i Sverige kommer kanske många minnas det som året vi hade en extremtorka, stod utan regering och dessutom tog O'boyen slut.

Även resevärlden bjöd på ett flertal märkliga, roliga och bisarra händelser runt om i världen. Allt om Resor har samlat ihop bland annat följande:

1. Hundvalpen som blev något annat.

En kinesisk familj var på semester i en by i Yunanprovinsen när de fick syn på en jättesöt valp, som de bestämde sig för att köpa. De fick veta att hundvalpen var en tibetansk mastiff.

Men när familjen kom hem från semestern och valpen vägde 110 kilo och började gå på bakbenen anade familjen oråd och tog valpen till veterinären. Där fick familjen veta att djuret inte alls var en hund – utan en sällsynt kragbjörn.

– Ju mer han växte, ju mer lik en björn blev han. Och jag är lite rädd för björnar, sade Yun San, frun i familjen till Chinanews.com.

2. Var aggressiv och oförskämd – skyllde på att han var fransk.

En servitör fick sparken från sitt jobb i Kanada i augusti 2018. Anledningen ska ha varit att mannen fått klagomål på att han uppfört sig respektlöst.

Men inför domstolen hävdade mannen att han bara uppfört sig som man gör inom den franska restaurangbranschen, med "en rak, ärlig och professionell personlighet", enligt Washington Post.

3. Bosatte sig på flygplats – levde lyxliv i 18 dygn.

År efter år vinner Changi Airport i Singapore priser för att vara världens bästa flygplats. En 32-årig man ville uppenbarligen testa hur bra flygplatsen faktiskt är, när han bestämde sig för att bosätta sig på flygplatsen.

Genom att göra små korrigeringar i sitt boardingkort lyckades mannen ta sig in på nio olika lounger på tre av flygplatsens terminalen. Det tog hela 18 dygn innan mannen blev påkommen, enligt Allt om Resor.

4. Kollade på porr – helt naken i sin flygstol.

Hur brukar du spendera tiden på flyget? Förhoppningsvis inte som den här 20-åringen som skulle flyga mellan Kuala Lumpur i Malaysia till Dacca i Bangladesh.

Han klädde nämligen av sig naken och började kolla på porr på sin bärbara dator. Efter att personalen lyckats övertala mannen att klä på sig, började mannen göra närmanden mot flygvärdinnorna. När mannen avvisades av personalen blev han aggressiv och överföll en av flygvärdinnorna.

Tillsammans med några medpassagerare, lyckades personalen brotta ner mannen och binda fast honom. När planet landade kunde mannen gripas av polis, enligt Allt om Resor.

5. Det mjuka bombhotet.

I Australien rapporterades förra året en övergiven väska på en damtoalett på en flygplats i Adelaide. Bombteamet kallades in för att undersöka det misstänkta föremålet med stor försiktighet.

När man till slut öppnade väskan var det dock inga explosiva medel som hittades, utan en liten rädd kanin. Kaninen bar en sele, men hade ingen identifikation på sig så den togs hand om av specialister från Kungliga australiska djurskyddssällskapet (RSPCA), enligt Allt om Resor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar