LISTA: De gästar Vallens Soppteater i höst

Ulf Bexell och Andrea Gillman. - Foto: Carl Winsth

Det blir ett fullspäckat höstschema med stor lokal förankring. "En av grundpelarna".

delningar

Schemat och startuppställningen är spikad. Höstens repertoar innehåller 14 spelningar och uppträdanden i olika former. Programansvarige, Andrea Gillman, har tillsammans med Jonas Hellberg, som tidigare drev soppteatern, tagit fram höstens program – som har något för alla.

Upplägget kommer att vara detsamma. Framträdandet ges två gånger. En gång under lunchen och sedan en gång som after work. Höstens program kantas främst av lokala- och regionala talanger.

– Det är ett tema som vi har haft, att vi ska kunna ge semiprofessionella artister en scen och möjligheten att få visa upp sig och stå inför en publik. Det har vi sagt att det är en av de grundpelarna som vi har i vår målsättning, säger Ulf Bexell från Kalmars teaterförening.

– Men också att visa den lokala och regionala talang som också finns och att inte fokusera på att ta hit från större städer utan att man arbetar med det utbudet som finns nära oss vilket i många fall är väldigt, väldigt bra, fyller Andrea Gillman i.

I höstens schema har man försökt att locka en liten annan målgrupp som man inte har haft tidigare. Bland annat kommer man inleda höstens soppteater med ett samarbete tillsammans med Kalmarsund Pride. Dessutom kommer Miss Sister att gästa soppteatern senare under hösten.

– Det här är en process som vi får försöka hitta artister och framträdanden som vi kan plocka in lite smått. Inte göra om upplägget, utan försöka plocka in variationer helt enkelt, säger Andrea Gillman.

Ett annat event som sticker ut är ett samarbete med Happy Dance Club som kommer till Vallens Soppteater den 28 november där besökarna har möjlighet att dansa efter en föreläsning om stress, hälsa och mindfulness.

– Vi tittade på ett sätt hur vi kunde samarbeta tillsammans och efter att vi spånat lite kom vi fram till att det hade varit himla roligt att få folk att dansa också. Vi har pratat mycket om att ge mervärden till våra besökare och få dem att stanna kvar. Det här blir nog ett sätt för folk som gör att man inte bara reser sig och går hem, säger Andrea Gillman.

FAKTA

De gästar Vallens Soppteater i höst:

7/9: Michael Segerström, monologen "arg gubbe"

19/9: Pernilla Invarsdotter och Thomas Björklund Svensson, opera

26/9: Anders Larsson, monolog

3/10: Ida och Evelina Seve tillsammans med Niklas Brevestedt, country

10/10: Ismael Ataria, poesiframträdande

17/10: Elisabeth Svalin Gunnarsson, kulturhistoria med fokus på mat och trädgård

24/10: Ida Gratte, mer känd som Miss Sister

7/11: Anders Linder, musikföreställning om paradigmskiften

14/11: Erika Åberg, pratar om byggnadsvård och restaurering

21/11: Henrik Ennart, föreläsning om maten vi äter

28/11: Erika Lundby, föreläser om stress, hälsa och mindfulness, dans efteråt

5/12: Musikteatern "Drömmen om regnbågen"

12/12: Lise & Gertrud framför sin hyllningskonsert till Marie Fredriksson

19/12: Ulrika Knutsson, föreläser om Elin Wägner

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.